Wijk bij Duurstede, 20 november 2017. De zestienjarige scholier Jan wandelde gezellig met een vriend door Utrecht toen hij bij de toenmalig Galerie Modern de veertienjarige An voor het eerst zag. “Het was een leuk meisje” liet Jan vanmiddag weten.

Dienstplicht

De verkeringstijd van het stel werd doorkruist door de dienstplicht van Jan. Voor zijn nummer werd Jan uitgezonden naar Nieuw-Guinea. In de ruim 2 jaar die Jan doorbracht aan de andere kant van de wereld had hij één keer contact met An. Na de diensttijd trouwde het stel en ging zeven jaar inwonen in Utrecht. In Utrecht werd ook hun dochter geboren.

Auto’s en onderdelen

Jan begon zijn werkzame leven als automonteur. Na enige jaren verruilde hij de garage voor het magazijn. Zijn verdere werkzame leven klom hij op in de logistiek om uiteindelijk op 58 jarige leeftijd met de VUT te gaan. An werkte buiten Galerie Modern ook bij Douwe Egberts in Utrecht. Jan kan vervolgens een baan krijgen in Zeist waarbij ook een huis beschikbaar is. Het gezin verhuisde van Utrecht en Zeist en An werkte nog enige tijd in een winkel.

Vrije tijd

An en Jan verhuisden naar Wijk bij Duurstede en konden volop van hun vrije tijd gaan genieten. Het zijn en blijven fervente kampeerders zowel naar een stacaravan als erop uit met een toercaravan vertelden ze vanmiddag. Zo zeer zelfs dat er een camping in Nederland is waar ze al 60 jaar komen. Vroeger gingen ze ook naar het buitenland. “Nu gaan we minder ver we zijn tenslotte 88 en 90 jaar oud” vertelt Jan. Vanmiddag kwam de dochter met echtgenoot de kleinkinderen en achterkleinkinderen langs om te vieren dat An en Jan 65 jaar geleden in het Stadhuis van Utrecht trouwden. Burgemeester Poppens ging langs om het briljanten Paar te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha