Wijk bij Duurstede, 22 september 2017. Zoveel als mogelijk kwam Gijs in de verkeringstijd op de brommer vanuit Culemborg naar zijn Wijkse Joke. De jongelui hadden elkaar ontmoet tijdens festiviteiten op de Markt.

Culemborg

Na een verkeringstijd van 3 jaar trouwde het stel in Wijk. Na het huwelijk vestigden zij zich in Culemborg. In Culemborg woonde het paar 4 jaar. “Het had niet langer moeten duren” laat Joke weten “ik stikte van de heimwee”. Geluk bij een ongeluk was dat het ouderlijk huis in Wijk van Joke vrij kwam en dat kon het paar intrekken. Het echtpaar kreeg 4 kinderen waaronder een tweeling.

Buitenland

Gijs ging als vrachtwagen chauffeur werken bij Jo van Beek wat hij 37 jaar bleef doen tot het hij op zijn 57ste in de VUT kon. In zijn vrije tijd reed hij in het weekend voor de duivenvereniging duiven naar Frankrijk en Spanje. Op zondagmorgen prestenteerde Gijs ook geruime tijd een programma bij een lokale radiopiraat. Ook sleutelde Gijs in zijn vrije tijd graag aan auto’s. Nu heeft Gijs het depot voor de lokale kranten wat hem vroeg doet opstaan. Joke werkte een tijdje in de zorg in Bunnik en plukte veel fruit. Toen er kleinkinderen kwamen paste Joke graag op wat ze nu nog regelmatig doet.

Gezelligheid

Het hele gezin is muzikaal zo kwam het dat de meeste gezinsleden muziek gingen maken bij Concordia. Op de vraag wat het geheim is voor een gouden huwelijk laat Gijs weten: “Het geheim van het huwelijk is geven en nemen”. “Als alle 18 (kinderen, kleinkinderen en aanhang) er zijn is het een gezellige drukte van belang en is het geven en nemen. Maar ik vind het heerlijk” vult Joke aan.

Vieren

Vandaag viert het gouden paar deze mijlpaal met het hele gezin. Loco-burgemeester Hans Marchal ging vanmorgen langs om het stel namens de gemeente te feliciteren. Traditiegetrouw kreeg het paar als kado een gewaarmerkte kopie van hun trouwakte.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha