Wijk bij Duurstede, 22 september 2017. Joke van den Hurk en Kees Kosterman leerden elkaar ruim een halve eeuw geleden kennen tijdens een instuif bij de lokale RK-Kerk.

Dijkstraat

De Wijkse Joke en Leersumse Kees trouwden vijftig jaar geleden in de RK-kerk en in het gemeentehuis voor de wet.Het jonge stel betrok na het huwelijk een woning aan de Dijkstraat. Aan de Dijkstraat werden de zoon en dochter van het stel geboren. Na ruim 12 jaar verruilde het gezin de woning voor een eengezinswoning in de wijk de Heul. Joke: “Je kan het je nu bijna niet meer voorstellen maar we hadden geen riool. Het legen van de afvaltank elke drie maanden was echt vervelend”.

Werk en hobby

Kees werkte 11 jaar voor Kees Hagoort die een installatiebedrijf in de Peperstraat had. Aansluitend verruilde hij zijn werkgever voor de PTT. Door deze overstap kon Kees zijn werk met zijn vrijwilligerswerk bij de lokale brandweer combineren. Kees was daar 25 jaar vrijwilliger. Muzikaal was het gezin ook en alle gezinsleden waren enig moment lid van Concordia. Nu stoot Kees nog regelmatig een bal over het groene laken bij de lokale biljart-vereniging. Joke werkte 23 jaar in de Kraamzorg op verschillende plaatsen in de provincie Utrecht. Nu is zij als vrijwilliger actief bij “ditishet” en “de zonnebloem”.

Bij die molen

Bij het maken van de kaarten kwam het echtpaar tot de leuke ontdekking dat zij zowel voor de uitnodigingskaarten voor hun 25 jarig als 50 jarig huwelijk bijna dezelfde tekst bedachten. “Ja dat daar bij die Molen zit en blijft erin” liet Joke lachend weten. Vanmiddag kwam Loco-burgemeester Wil Kosterman langs om het gouden paar namens de gemeente te feliciteren. Traditiegetrouw kreeg het stel als kado een gewaarmerkte kopie van hun trouwakte.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha