Wijk bij Duurstede, 30 juli 2021. De 28 jarige uit Utrecht afkomstige Julia en de 30 jarige in Cothen geboren Cor trouwden 50 jaar geleden op een ‘tropische dag’ in Utrecht. ‘S Morgens om 09.00 uur op het stadhuis en ‘s middags in de RK-kerk.

Helma arrangeert

De kennismaking van het stel werd gearrangeerd door nicht Helma. ‘Mijn nicht regelde bij een verjaardag dat er drie mannen waar ik uit kon kiezen’ vertelde Julia vanmorgen. ‘De andere twee waren niets en koos ik Cor’ vervolgd zij lachend. Het stel verloofde zich naar drie maanden en trouwde zes maanden na de eerste ontmoeting.’Ja als je weet wat je wil waarom dan nog langer wachten’ gaf Cor aan. “Ik heb er nooit spijt van gehad” merkt Julia op. Het stel kreeg een zoon en drie dochters en hebben drie kleinkinderen.

Werk

Cor had meerdere banen en vertelde hier bloemrijk en uitgebreid over. Zijn verhaal begon als werknemer bij de Gebr. van Rooijen waar hij startte met het besturen van een tractor. Later werd het automonteur en begon een garage. Toen hij merkte dat de werknemers meer kennis leken te krijgen dan hijzelf ging hij weer naar school. Op 43 jarige leeftijd ging hij weer leren om na 4 jaar alle monteurs diploma’s te hebben behaald. Julia deed buiten het huishouden en runnen van het gezin haar werk in verschillende lokale winkels die zij had.

Woning

Het stel ging na het trouwen in Wijk wonen op het huidige adres. ‘Het huis is in 1938 gebouwd en wij kochten het in 1969. Niemand wou het hebben’ legt Cor uit. ‘We hebben het wel steeds verder uitgebouwd tot wat het nu is’. Julia reed totdat zij haar rijbewijs had op de brommer naar Utrecht om haar moeder te verzorgen. Nadat haar moeder naar het E&E verhuisde behoorde dit tot het verleden.

Hobby’s

‘Ik had geen tijd voor hobby’s’ vertelde Julia. ‘Een huishouden en een winkel runnen liet niet veel tijd over’. Nu fietst Julia elke middag 35 kilometer. ‘Wel een ronde waar ik niet hoef af te stappen. Ik heb wat fysieke ongemakken na een ongeluk begin dit jaar’. Cor sleutelt nog verwoed aan auto’s.Vooral aan de Magirus deutz waarvan er nog één voor zijn en zijn dochter haar deur staat.

Samen gingen ze tot corona het leven ging bepalen bijna wekelijks met de Magirus deutz naar oldtimers events in binnen en buitenland. Een tocht van zes weken door Europa staat hun nog goed bij. ‘Ik vond het wel erg lang want ik miste de kinderen en kleinkinderen’ vertelde Julia. Cor schrijft van elke reis een verslag ‘zo beleef ik elke evenement twee keer’. Nu is het stel net terug uit de Ardennen waar ze net waren vertrokken toen de overstromingen in België plaatsvonden. Nu rijdt Cor twee ochtenden in de week als vrijwilligers voor de Wijkse Dienst. ‘Wel grappig dat sommige passagiers jonger zijn dan ikzelf’ lacht Cor.

Bijzonder

In 1986 richtte Cor een club op voor de Magirus Deutz liefhebbers. Toen de vereniging 25 jaar bestond werd hij Koninklijk onderscheiden.Dit jaar bestaat de vereniging 35 jaar. Op de vraag of ze nog wat bijzonders gaan doen om deze mijlpaal te vieren laar Julia weten. ‘We wilden uit eten maar liepen tegen teveel onmogelijkheden op’. We hebben eten besteld en gaan met kinderen en kleinkinderen in de tuin eten’.

Vanmorgen kwam loco-burgemeester Hans Marchal langs om het gouden bruidspaar namens het gemeentebestuur te feliciteren. Hij overhandigde traditiegetrouw een gewaarmerkte kopie van de trouwakte uit Utrecht.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha