Wijk bij Duurstede, 12 juli 2021. Verspreid over meerdere dagen vieren Truus (volgende week wordt ze 91 jaar) en Piet (92 jaar) dat zij 65 jaar geleden trouw aan elkaar beloofden. De trouwdag 65 jaar geleden startte moeizaam omdat de burgemeester zich had verslapen. ‘De rest van de regenachtige dag ging prima en we hadden een hele fijne bruiloft’ vertelde Truus enthousiast.

Van je vriend moet je het hebben

Piet leerde Truus kennen via een vriend die bij Truus thuis over de vloer kwam en omging met de zus van Truus. ‘Nou toen ik haar zag dacht ik die neem ik mee’ vertelde Piet lachend. ‘Ik heb ‘s avond gevraagd of ik de volgende dag terug mocht komen, dat mocht. Ja zo ging dat toen in die tijd’ verhaalt Piet. Na 4,5 jaar verkering trouwde het stel op 26 jarige leeftijd met een vertraagde start in het gemeentehuis en in de kerk.

Postkantoor

Piet werkt vrijwel zijn gehele werkzame leven bij de Post en ging op verschillende postkantoren aan de slag. Via diverse lokale postkantoren werkte Piet uiteindelijk tot aan zijn pensionering in het postkantoor aan de Karel de Grotestraat. Truus werkte daar ook maar deze bezige bij hield zich ook graag nog bezig met onder andere vrijwilligerswerk in de acitiviteitencommissie van de Pepijnhof en het E&E.

Op stap

Puzzelen, televisie kijken zijn de activiteiten die Piet nog het liefste doet. Vroeger fietste hij ontzettend veel laat hij weten. Truus gaat er nog steeds graag op uit, naar vriendinnen, en is een groot fan van de ‘Wijkse Dienst’. ‘Heerlijk ze halen en brengen je thuis en niet alleen naar vriendinnen maar ook naar de pedicure. Ze komen je binnen weer ophalen’. De kapper hoeft ze niet naar toe gebracht te worden die komt thuis. ‘Die heb ik al zolang wij hier wonen en dat is 55 jaar’ lacht Truus. Regelmatig haalt nu het weer kan een kleinzoon Truus op een duwt haar in een rolstoel naar één van haar favoriete bezigheden, lunchen in de binnenstad, toe.

Oppassen

Het stel is gek met de twee dochters hun partners en twee kleinzonen. Piet heeft 3 jaar lang na zijn pensionering op zijn kleinzoons gepast. 'Dat was heel bijzonder in die tijd' legt de dochter uit. Regelmatig wandelde hij tussen Utrecht en de Bilt heen en weer en onderweg voorzag hij de jongens van eten. Truus moest even ‘afkicken’ toen de kleinzoons richting pubertijd gingen en geen oppas meer nodig hadden. ‘We hebben heel veel rozen gehad in ons leven en sommigen hadden doorns’ sprak Truus wijze woorden toen zij sprak over het verlies van hun eerstgeborene.

Verrassing

De dochters hadden verborgen kunnen houden dat de burgemeester vanmiddag op visite kwam. De bruidspaar was verrast en blij met de bos bloemen en een gewaarmerkte kopie van hun trouwakte uit Eethen (Brabant) welke traditiegetrouw door het gemeentebestuur wordt aangeboden.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha