Cothen, 15 december 2020. Jannie en Willem respectievelijk 82 en 85 jaar oud zijn in Lange Ruige Weide het huidige Driebruggen geboren. Zij trouwden vandaag precies zestig jaar geleden in het gemeentehuis en de kerk in hun toenmalige woonplaats. Tot drie jaar geleden woonden zij in Woerden.

Woerden

Na het huwelijk betrok het jonge paar de woning die zij in Woerden hadden gekocht. Willem had verschillende werkgevers om uiteindelijk tot aan zijn pensionering vijfentwintig jaar aaneengesloten als eindverantwoordelijk te werken in de keukenbranche. Hij werkte voornamelijk met keukenbladen. Jannie werkte in de huishouding en bleef dit doen ook nadat de vier kinderen waren geboren.

Vakantie en hobby’s

“Ja vakanties vonden we prachtig” laat Jannie weten. "Neen niet met een tent of caravan dat is niets voor ons. We gingen vele jaren meerdere keren per jaar met vrienden op vakantie in heel Europa” vult Willem aan. “Nu gaat het gezien de leeftijd en de beperkingen die dat meebrengt niet meer zo makkelijk en blijven we thuis” zegt Jannie. Als tijdpassering brengt Willem regelmatig wat tijd door achter zijn laptop om leuke dingen te bekijken. Jannie leest regelmatig een boek.

Verhuizen

Drie jaar geleden verhuisden Jannie en Willem vanuit Woerden op aanraden van de drie dochters en zoon, allen woonachtig in Wijk, naar het Wozoco in Cothen. “We zitten hier prachtig” laat Willem weten. “Lekker dicht bij de vier kinderen en aanhang en de zes kleinkinderen. En weet je wat elk moment kan het vierde achterkleinkind worden geboren” vertelde Willem trots. "Jammer dat de activiteiten hier in het wozoco helemaal door de corona stil zijn komen te liggen" besluit Willem.

Feest?

“Nee dat gaat helaas niet. De corona regels hé.” lieten Willem en Jannie afgelopen vrijdagmiddag weten. “De kinderen komen langs maar hoe we het precies gaan doen moeten we nog maar even bekijken”.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha