Langbroek, 28 juli 2020. Cor Sint Nicolaas ging regelmatig met zes vrienden vanuit Amsterdam dansen in Zandvoort. In de dancing tegenover het station kwam hij Erna Korthof tegen. “In die tijd was uitgaan wel iets anders dan nu. Je kon een stropdas huren bij de uitsmijter” vertelt Cor lachend. Na enkele keren samen uit te zijn gegaan in dezelfde dancing volgde er een relatie.

In de zaak

Erna groeide op in een ondernemersgezin. Haar moeder had een textielzaak en haar vader had een bedrijf waar plastic werd verwerkt.Van kinds af aan hielp Erna haar ouders in beide bedrijven. Tot aan haar trouwen werkte ze in de zaak van haar vader. “Voor mijn uitzet hoefde ik niet te sparen” liet Erna weten. “Wat ik nodig had kon ik pakken uit de winkel van mijn moeder”. Cor groeide op in Amsterdam en ging onder andere werken bij de KLM.

Verhuizen

Na de verkeringstijd en het verloven trouwde het paar op het gemeentehuis in Zandvoort om aansluitend een jaar lang in Zandvoort te blijven wonen. Vanuit Zandvoort vertrokken zij naar een twee kamerappartement op de 1e verdieping in Amsterdam waar zij 17 jaar woonden. In Amsterdam werden de zoon en dochter van het paar geboren. Vanuit Zandvoort vertrok het echtpaar naar Abcoude. Door een reorganisatie bij KPN, waar Cor werkte, kwam hij op 56 jarige leeftijd na een bewuste keuze in de VUT terecht. Cor had even wat tijd nodig om zijn nieuwe leven in te regelen en kocht o.a. een Trimph TX6 om aan te sleutelen. Nadat de zoon en dochter het ‘nest’ hadden verlaten en er zich een medisch incident had voorgedaan wilden Erna en Cor kleiner en gelijkvloers gaan wonen.

Langbroek

Na diverse woningen te hebben bekeken werd uiteindelijk gekozen voor de nieuwbouw in Langbroek. Cor laat weten “Ik ben niet zo gebonden aan een plek. Als ik er maar prettig kan wonen vind ik het goed”. Erna vult aan “Wij wonen hier heerlijk. We hebben met iedereen die dat wil in het complex contact. De sociale controle hier is goed. We missen nu wel door corona onze uitjes naar o.a. het Dorpshuis, bijvoorbeeld de filmavond, wat hier beneden is”.

Bewegen en vakantie

“We gaan zodra het kan twee keer per jaar op vakantie” vertelt Cor. “Met vrienden naar Duitsland en Oostenrijk wat we al jaren doen vinden we heel leuk” lacht Erna. “Boodschappen doen we met de auto in Wijk, met de fiets in Doorn en lopend naar de slager in Cothen. Ideaal toch” zei Erna.

Felicitaties

Vanmiddag ging burgemeester Meerts op visite om het gouden paar namens het gemeentebestuur te feliciteren. Traditiegetrouw ontving het echtpaar een gewaarmerkte kopie van hun trouwakte die was opgevraagd in Zandvoort.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha