Wijk bij Duurstede, 2 maart 2020. Een dag nadat zij werd ontslagen uit het ziekenhuis ontvingen mevrouw van Veen-Walhout en haar echtgenoot loco-burgemeester Balemans die het diamanten paar namens het gemeentebestuur kwam feliciteren. Traditiegetrouw ontving het echtpaar uit handen van Balemans als kado een gewaarmerkte kopie van hun trouwakte.

Ontmoeting na het dansen

Het stel leerde elkaar kennen doordat Roel mee ging met de broer van Greet na het dansen op de dansschool in Utrecht. Roel: ”Ik was op slag verliefd” vertelt hij lachend. Op de vraag of dit voor Greet ook gold was het antwoord met een glimlach: “Nou dat duurde welke enkele dagen”. Het stel trouwde na drie jaar verkering op respectievelijk 20 (Greet) en 21 jarige leeftijd in het oude gemeentehuis van Utrecht.

Canada

Ze waren 28 dagen getrouwd toen het stel inscheepte op de Rijndam voor de emigratie naar Canada. Het was een vervelende reis laat Roel weten: “Zaten we de eerste dag nog met 16 man aan het ontbijt. De dagen erna zat door de zeeziekte van mijzelf de andere passagiers alleen Greet en nog één andere passagier aan de ontbijttafel. De purser had een makkie”. Roel verhaalt smakelijk tot vermaak van de loco-burgemeester en de aanwezige kinderen en kleinkinderen over deze periode in hun leven. “Ik was er graag gebleven laat hij weten”. Het stel woonde drie jaar in Canada om vervolgens o.a. op verzoek van de familie weer terug te keren naar Nederland.

Verhuizen

Terug in Nederland vestigde het ste zich eerst tijdelijk voor een periode bij de beide ouders in Utrecht. Nadat Roel een baan kreeg bij Philips reisde hij enkele maanden op en neer naar Eindhoven. Vervolgens verhuisde het echtpaar naar Best en daarna werd de huisraad nog verschillende keren ingepakt. Uiteindelijk werkte Roel bijna 25 jaar bij de Kodak totdat hij op 56 jarige leeftijd werd ontslagen i.v.m. sluiting van de Kodak in Odijk. Na nog een enkele verhuizing vestigen zij zich uiteindelijk aan de Warande.

Tijdverdrijf

“Ons gouden huwelijk hebben we gevierd tijdens een vakantie. Dat was ook de reden dat er toen geen bezoek kon komen,” vertelde Greet. “Reizen vonden we altijd leuk en doen dat nog als het kan”. “Nu verdrijven we de tijd door te kaarten en ruzie te maken naar wat we op televisie gaan kijken” laat Greet met een knipoog weten. Ze waren ingenomen met het kado wat Balemans overhandigde. “Leuk zo een kado, nu lees ik terug welk beroep mijn getuige had dat wist ik niet meer” liet Roel weten. Ook de felicitaties namens de Koning en de Commissaris van de koning werden zeer gewaardeerd.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha