Wijk bij Duurstede, 9 augustus. Nog een klein beetje schor verhaalt Cor Middelweerd, terwijl Mien lachend toekijkt, aan burgemeester Poppens over het feest wat gisteren werd gevierd ter gelegenheid van hun 50 jarig huwelijk. “Het was geweldig” laat Mien weten.

Geboren en getogen

Hun hele huwelijk wonen Mien en Cor al aan de Wijkersloot. Cor is geboren en getogen in de boerderij naast hun huidige woning welke zij vijf jaar geleden betrokken. Het stel runde eerst een melkveebedrijf met rond de 60 koeien en het bijbehorende kleinvee. Omdat er geen opvolger was had Cor een goed excuus om nog een poos door te boeren. Toen om gezondheidsredenen het boeren moest stoppen, werden ruim 20 jaar geleden, alle koeien en veel land verkocht. Er werd nog 6 hectare land aangehouden waarop Cor gewassen ging verbouwen en zelf alles deed van het zaaien tot en met het oogsten. Ruim zes jaar geleden werd de boerderij verkocht en aansluitend betrokken zijn hun huidige woning op een steenworp afstand van de boerderij.

Genieten

Tijdens het drukke bestaan op de boerderij vermaakte Cor zich geruime tijd ‘s avonds op het toneel. Ook het bouwen van de carnavalswagen voor de lokale radiopiraat zorgde jaren voor een goede onderbreking van de dagelijkse beslommeringen. Mien zorgde niet alleen voor de drie dochters en zoon maar ook voor de uitstraling van de boerderij. “Er is nooit een schilder aan de boerderij geweest” laat Cor weten. “Alles wat er binnen en buiten geverfd werd deed Mien”. Ook kroop zij regelmatig op de knieen door de siertuin voor de boerderij om deze te onderhouden. Mien zong in het RK-koor in Cothen en was 14 jaar vrijwilliger bij de Zonnebloem. Wafels bakken en badmintonnen doet zij ook graag. “Na discussie in de familie bleek ma de lekkerste te bakken” laten de dochters bijna in koor weten. Samen gaan Mien en Cor er nu veel op uit op de elektrische fiets. Ook weekendjes weg is een terugkerende bezigheid. “Viel niet mee toen ik voor de eerste keer niet in de boerderij sliep” laat Cor lachend weten.

Gewaarmerkt kopie

Vanmiddag ging burgemeester Poppens langs om het gouden paar te feliciteren met deze mijlpaal. Traditiegetrouw werd een gewaarmerkte kopie van hun ‘boterbriefje’, deze keer uit Maurik, overhandigd.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha