Wijk bij Duurstede, 5 december 2019. “Vijftig jaar geleden was het op onze trouwdag ook koud maar er lag ook sneeuw” laat Gert Steennis vanmiddag weten terwijl hij de visite vanmiddag binnen laat.

Liefde op het eerste gezicht

Lia en Gert leerden elkaar in 1969 kennen tijdens de carnaval in de veilinghal. “Het was liefde op het eerste gezicht” laat Gert trots weten. Dat het goed goed zat tussen de twee bleek wel. Zij trouwden 10 maanden na de eerste kennismaking. “Snel? O wij wilden nog sneller maar de RK-kerk werd verbouwd dus we moesten even wachten totdat deze gereed was” herinnert Lia zich lachend.

Werk en gezin

Gert Steennis werkte bij de Steenfabriek Bosscherwaarden maar vertrok na enkele maanden toen hij hoorde dat hij bij de grondverzet bijna het dubbele kon verdienen. Nog diverse banen volgden waaronder enkele als vrachtwagenchauffeur. Van 1989 tot 1999 was hij concierge bij het toenmalige wijkgebouw waar de thuiszorg en het consultatiebureau zaten. Lia werkte in een Hotel en in het naaiatelier in Wijk. Aansluitend kwam de zorg voor de beide kinderen. Lia en Gert verhuisden zes keer in Wijk. “Je kan het je niet voorstellen dat ik wekelijks moest de huur van 7 gulden ging betalen in het E&E” weet Lia nog over het huis wat het echtpaar aan de Singel bewoonde. Sinds 2004 wonen zijn naar tevredenheid in hun huidige huis in de Geer.

Hobby’s

Met het vliegtuig gaat het stel naar vakantie bestemmingen in heel Europa. Een uitschieter was een mooie rondreis gecombineerd met familiebezoek in 2010 door Indonesië. Lia heeft ook als hobby hun Engelse Bulldog vertelde zij vanmiddag. Gert heeft vroeger gevoetbald bij SVW en werd later scheidsrechter bij CDW. Nu leest hij nog regelmatig en volgt het voetbal op de televisie.

Traditioneel

Loco- burgemeester Joustra ging vanmiddag op de koffie of het paar namens het gemeentebestuur te feliciteren. Traditioneel werd hun als cadeau een gewaarmerkte kopie van hun "boterbriefje" overhandigd.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha