Wijk bij Duurstede, 16 augustus 2019. Grace en Piet werden vanmiddag namens het gemeentebestuur door loco-burgemeester Joustra gefeliciteerd met hun Gouden Huwelijk. Namens het gemeentebestuur overhandigde Joustra traditiegetrouw als cadeau een gewaarmerkte kopie van hun trouwakte.

Vaders

Omdat de vader van Grace moest werken werd aan de vader van Piet gevraagd of hij Grace mee wilde nemen. Beide vaders werkten bij defensie en zo leerde het stel elkaar kennen bij een kerstviering op de kazerne in Vught. “Het was voor mij liefde op het eerste gezicht” vertelde Piet vanmiddag “moet je kijken wat een mooie vrouw” terwijl een foto toont. ”Ik dacht eigenlijk alleen aan lekker dansen” lachte Grace. De twee kregen verkering die vier jaar duurde. In de tussentijd studeerde Piet af voor onderwijzer. Piet moest in dienst maar kon vervroegd uittreden omdat hij een baan als onderwijzer kreeg in Zaandijk. Het stel trouwde 10 september 1969 in het stadhuis van ‘s Hertogenbosch en betrok na het huwelijk een woning in Zaandijk.

Moet ik hier wonen?

Na vijf jaar kriebelde het Brabantse bloed teveel en zakte het echtpaar voor een woning naar het Zuiden richting de grote rivieren. Nadat Piet een vacature had gezien in Wijk en het stel met vrienden uit Werkhoven in Wijk in de jaren zeventig was wezen kijken verzuchtte Grace “Moet ik hier gaan wonen?”. Toch besloten zij de kans te grijpen en verhuisden naar Wijk. Piet werd hoofdonderwijzer en werd later directeur van basisschool De Werkschuit. Het stel kreeg drie kinderen en heeft 3 kleinkinderen. Grace bekommerde zich tijdens het huwelijk om de kinderen en vond Wijk na verloop van tijd toch een prachtig stadje om te wonen. Zij vult haar tijd met schilderen en haar passie koken. Piet is een dankbare tafelgenoot die vrijwel alles lust vertelde Grace vanmiddag. Piet werkte 33 jaar in het onderwijs en is nu nog op verschillende terreinen actief omdat hij niet stil kan zitten.

Vrije tijd

Het stel gaat al ruim dertig jaar op vakantie naar Zuid-Frankrijk waar zij een caravan hebben staan. Veel tijd hebben zij ook besteed aan hun rashonden totdat deze overleden. Rond het jubileum ging het echtpaar een lang weekend weg om stil te staan bij het behalen van deze bijzonder mijlpaal.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha