Wijk bij Duurstede, 29 juli 2019. Mevrouw Tonnie Mol-Polderman vierde afgelopen zaterdag met een High-Tea voor vrienden en bekenden dat zij de gezegende leeftijd van 100 jaar heeft gehaald.

Haarlemse

De geboren Haarlemse woonde geruime tijd in Amsterdam voordat zij ruim twintig jaar geleden naar het Wijkse verhuisde. Het grootste gedeelte van haar werkzame leven bracht zij met plezier, laat zij weten, door bij het Ministerie van Financiën. “Ik heb altijd tegen mijn man gezegd als de VUT erdoor komt stop ik met werken” laat Tonnie weten. “Toen na de vakantie op mijn 62ste de gelegenheid de kans zich voordeed ben ik direct naar personeelszaken gelopen en heb opgezegd” laat zij lachend weten.

Onverwacht

Haar eerste huwelijk werd onverwacht na tien jaar afgebroken door een ziekte van haar man. Hetzelfde lot trof haar tweede echtgenoot waarmee zij elf jaar getrouwd was. “Al was het dan kort ik heb twee hele goede huwelijken gehad. Maar twee keer was wel genoeg” laat de nog goed bij de tijd zijnde mevrouw weten. ”Nu ben ik heel blij met de wijkverpleging die elke dag komt en de mensen die mij ondersteunen. Ik zeg altijd maar wie goed doet goed ontmoet”. De nog zelfstandig wonende mevrouw laat weten: “Ik ben blij dat alles nog werkt. Al heb ik wel een apparaatje is mijn oren. Ik doe nog een heel klein beetje in huis. Ik ben blij hier te wonen en ga hier niet meer weg”. Ze vervolgt: “Ik ben dan wel oud maar wil er ook wel nog goed uitzien daarom komt wekelijks de kapster langs”.

Vermoeiend

Vanaf haar vaste plek naast het raam laat zij met de aan haar voeten liggend in een paardenstal geboren 12 jarige poes Miepie weten: “De laatste 10 jaar zijn voorbij gevlogen. Maar zo een verjaardag over meerdere dagen is wel heel vermoeiend. Je merkt dat je ouder wordt en je krachten afnemen”. Loco-burgemeester Joustra kwam vanmorgen op visite met een bos bloemen om haar namens het gemeentebestuur te feliciteren. Met “Wat leuk dat u de moeite heeft genomen om te komen” begroette zij Joustra. “Wat een prachtige bloemen. Ik zeg nog zo tegen iedereen ik hoef geen kado’s maar kijk eens wat een mooie bloemen allemaal. De gekregen chocolade ligt in de koelkast anders smelt het met deze warmte”. Op de vraag of zij last heeft gehad van de afgelopen tropische dagen: “Nee hoor ik heb niet gauw last van de warmte”. Lachend vervolgd ze: “Als kind hield ik altijd al van de warmte. Wanneer de zon er was ging is er altijd in”. Na de nodige foto’s genoot zij nog van haar gebakje aan tafel, geen tijd voor gehad door het praten, en vertrekt de visite.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha