Wijk bij Duurstede, 16 mei 2019. Regelmatig ging de achttienjarige Truus in het weekend op haar Solex van Bunnik naar Werkhoven voor een dansavond georganiseerd door de RK parochiekerk. Daar leerde zij de negentienjarige Werkhovens Wim kennen.

Verkering

Na een verkeringstijd van zes jaar trouwde het paar vijftig jaar geleden in het gemeentehuis van Bunnik. De kerkelijke inzegening in de RK-kerk van Bunnik vond plaats op 20 juni 1969. Wim werkte na zijn schooltijd drie jaar bij Vrumona om vervolgens 39 jaar te werken als vrachtwagenchauffeur. Door fysieke ongemakken kon hij de 40 jaar niet volmaken en niet met vervroegd pensioen gaan. Hij werkte daarna nog diverse jaren als taxichauffeur in Wijk. Truus werkte na haar huwelijk bij de V&D in Utrecht. Na de geboorte van de twee dochters richtte zij zich op de organisatie van het huishouden. Inmiddels is het gezin uitgebreid met schoonzonen en vier kleinkinderen.

Vrije tijd

Truus is al meer dan 30 jaar bestuurslid van het zeventig leden tellende lokale Katholieke Vrouwen Genootschap. “Twee maandagavonden in de maand zijn hiervoor gereserveerd. Leuk is dat we uitstapjes maken en ook gezellig gaan fietsen met liefhebbers”. Verder zwom Truus in het verleden regelmatig. Tegenwoordig wandelt ze meer. “Op de kleinkinderen hoef ik niet meer te passen die zijn zo groot dat ze alleen thuis kunnen blijven. Fijn is dat wel dichtbij wonen". Wim gaat als seizoenkaarthouder elke thuiswedstrijd met enkele andere fans naar Rotterdam voor de wedstrijden van Feyenoord. Voetbal loopt als rode draad door zijn leven. Eerst als actief speler bij Aurora in Werkhoven en later bij Dorestad en CDW. Na zijn actieve voetbalcarrière heeft Wim talloze wedstrijden gefloten als scheidsrechter.

Felicitaties

Vanmorgen ging loco-burgemeester Kosterman op de koffie bij het gouden bruidspaar om hun namens het gemeentebestuur te feliciteren. Zij overhandigde namens het gemeentebestuur als kado een gewaarmerkte kopie van de trouwakte.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha