Cothen, 14 mei 2019. Miep en Ben(nie) Jansen-Thuis, beiden worden binnenkort 85 jaar, vieren vandaag dat zij 60 jaar geleden voor de wet in het gemeentehuis van Wijk bij Duurstede trouwden. Burgemeester Poppens ging vanmiddag , i.v.m. zijn vertrek naar Amstelveen, voor de laatste keer langs bij jubilarissen om hun namens het gemeente bestuur te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal.

Kleuterschool

De ouders van Miep en Ben waren kennissen van elkaar waardoor beiden elkaar op de kleuterschool al leerden kennen. Jarenlang trokken zij met elkaar als goede vrienden op. Na de lagere school ging Miep naar de modevakschool en Ben naar de Technische school. Nadat Ben zijn dienstplicht had vervuld in Enschede ontspon vanaf hun negentiende jaar een relatie tussen de twee.

Werken

Miep gingen werken als coupeuse bij een atelier in Wijk waar zij voornamelijk mannen pakken maakte. Nadat de kinderen kwamen hield Miep zich bezig met het runnen van het gezin. Ben werd onderhoudsmonteur en werkte onder andere bij de NS. Na meerdere jaren monteur te zijn geweest schoolde hij zich om en ging in de verzekeringen werken wat hij ruim 30 jaar deed totdat hij met de VUT kon. Het stel kreeg twee zonen, “de dochters kregen we er later bij” lachte Miep. Verder bestaat het gezin uit drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Vrije tijd

Ben voetbalde een korte periode in Gouda en na het verhuizen naar Cothen voetbalde hij 22 jaar bij SVW. Na de VUT bouwde hij zijn garage om tot werkplaats waar ook later samen met de kleinkinderen heel wat hout werd verwerkt. Miep maakte langere tijd haar eigen kleren ook borduren en breien hoorde tot de vrijetijdsbesteding “ik heb mij echt nooit verveeld”.

Gezellig

Na het wettelijk huwelijk op 14 mei 1959 trouwde het stel op 28 januari 1960 in de RK-kerk in Wijk. Ben: “We maken er vanavond een gezellig avond van” want meestal vieren wij de trouwdag in januari.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha