Wijk bij Duurstede, 24 april 2019. Burgemeester Poppens ging vanmiddag langs bij Leo en Hanna Jeronimus-Wormsbecher om hun te feliciteren namens het gemeentebestuur met hun gouden huwelijk. Tweede paasdag vierden de jubilarissen dat zij 50 jaar geleden in Utrecht in het huwelijk traden.

Leren kennen

De Utrechtse Hanna leerde de Wijkse Leo op vijftienjarige leeftijd kennen. Na de verkering en verlovingstijd trouwde het stel in het gemeentehuis van Utrecht. De huwelijksreis ging naar Terschelling. “Een hele onderneming” laat Leo weten. “We reisden van Utrecht naar Leeuwarden en eindigden de treinreis in Harlingen”. “Met de bus gingen we naar het Hotel” vult Hanna aan. “Toen we 40 jaar getrouwd waren zijn wij nog terug geweest naar Terschelling, hartstikke leuk”. Het tekort aan huizen in Utrecht bracht het stel naar Wijk. Na het huwelijk woonden zij nog een tijdje in totdat hun huis afgebouwd was. Nog steeds woont het stel maar volle tevredenheid in hun eerste huis.

Kinderen en werk

Hanna en Leo werkten beiden in Utrecht. Eind 1970 stopte Hanna met werken om ze te richten op het gezin. Beide kinderen, dochter en zoon, werden in Wijk geboren. Inmiddels is de familie uitgebreid met aangetrouwden en vier kleinzoons.

Vrije tijd

Hanna turnde vanaf haar 4de jaar en bleef dit ook in Wijk doen zij hield dit 34 jaar vol. Leo stak energie in de oprichting van een herenafdeling bij de lokale handbalvereniging “Break-out”, Ook hielp hij bij de oprichting van de toenmalige RK voetbalvereniging. Samen reizen ze graag. Hanna “Toen wij 25 jaar getrouwd waren gingen wij op uitnodiging naar Canada”. Met deze reis werd hun voorkeur voor toekomstige reizen bepaald. Jarenlang reisden zij naar Noord-Amerika, Canada en Alaska. Het liefst reizen zij rond in een camper of auto. “We zijn ook naar Nieuw-Zeeland geweest maar dat vonden we minder” laat Hanna weten. “De laatste jaren maken we liever een cruise we worden tenslotte wat ouder” laat Leo lachend weten.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha