Wijk bij Duurstede, 10 december 2018. Wil en Chris van Dam stonden afgelopen vrijdag met de mond open toen geheel onverwacht de zus van Chris vanuit Canada voor hun neus stond.

Ottawa

De dochter van het paar had als verrassing er zorg voor gedragen dat de zus van Chris de reis van Fonthill Ontario via Ottawa in Canada naar Amsterdam en vervolgens naar Wijk had gemaakt. Zaterdagavond kon de zus van Chris met haar dochter aanschuiven bij het feestelijke etentjes met familie en goede vrienden ter gelegenheid van het gouden huwelijk.

Amersfoort

Wil en Chris trouwden vijftig jaar geleden in het gemeentehuis en kerk in Amersfoort. Chris monteerde bij de toenmalige PTT telefooncentrales. Wil ging na haar opleiding werken als verpleegkundige. Toen de kinderen zich aankondigden stopte Wil met werken. De dochter en zoon werden geboren in Amersfoort. Toen het paar naar Zoetermeer was verhuisd keerde Wil terug in haar oude beroep die zij tot haar pensioen uitoefende. Chris verruilde zijn werkzaamheden als monteur voor een functie bij de directie van de PTT. Na veertig jaren arbeid mocht Chris met de VUT. Het paar verruilde nadat Chris in de VUT was gegaan Zoetermeer voor Wijk.

Hobby’s

Chris is een gediplomeerd zendamateur en dat is aan de buitenkant van het huis te zien aan de antennes die daar staan. Ook speelt hij als amateur de Bas/Tuba bij twee ensembles. Wil ging na haar pensionering wanneer nodig op de kleinkinderen passen. Zij droeg ook bij aan het opstarten van het Hospice in Wijk. Veel inwoners kennen Wil van diverse functies binnen de Stichting AED Hartstikkenodig waar zij nu als instructeur les geeft. Chris heeft geruime tijd het onderhoud aan de vele AED kasten gedaan in de gemeente.

Boterbriefje

Vanmiddag ging burgemeester Poppens langs om het gouden paar te feliciteren met het bereiken van deze bijzonder mijlpaal. Traditiegetrouw overhandigde hij als kado een gewaarmerkt kopie van de trouwakte.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha