Wijk bij Duurstede, 16 oktober 2018. De toen 21 jarige Yvonne en 24 jarige Gerard leerden elkaar kennen op een dansavond van de kerk op de Rozengracht in Amsterdam. Een jaar later trouwde het stel in Amsterdam.

Werk

Yvonne en Gerard werkten beiden bij een verzekeringsmaatschappij. Toen deze maatschappij van Amsterdam naar Utrecht verhuisde besloot het stel om mee te gaan en zodoende moest er nieuwe huisvesting worden gezocht. Op de motor ging het paar de provincie rond om uiteindelijk een betaalbare nieuwbouwwoning in Wijk bij Duurstede te kopen. Op 6 december 1971 kregen zij de sleutel van het huis waar zij nu nog steeds wonen. Yvonne “We wonen in een heerlijke buurt zonder veel ellende”.

Sportief

Gerard vierde in september de mijlpaal dat hij 40 jaar competitie speelt bij dezelfde badminton vereniging BV Ricochet. Buiten speler is Gerard ook penningmeester van de vereniging. Ook speelde hij in zijn jeugd verdienstelijk voetbal bij DOS in Amsterdam en later na te zijn verhuisd werd hij trainer bij CDW. Yvonne heeft veel sporten geprobeerd en is nu erg tevreden met de huidige sporten die zij doet. Wekelijks gaat zij naar Pilates, haalt veel plezier uit het gym-clubje waartoe ze behoort en gaat regelmatig naar de linedance in het E&E.

Gezin en feest

Nu passen opa en oma regelmatig op de twee kleinkinderen wanneer deze van school komen. Samen met de zoon en dochter met aanhang en de twee kleinkinderen hebben zij het gouden huwelijk gevierd op Lanzarote. Binnenkort is er nog een feestje voor familie en vrienden. Vanmiddag ging burgemeester Poppens langs om het jubilerende paar te feliciteren namens het gemeentebestuur. Na een gezellig gesprek, veel gelach en een bijzonder stukje taart overhandigde Poppens het gouden paar het traditionele kado van de gemeente, een gewaarmerkte kopie van de trouwakte.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha