Wijk bij Duurstede, 12 september 2018. Een drankje bestellen in café “de Krim” in Driebergen bracht Willem Vos en de dochter van de uitbaters van het café Anja van Elst ruim vijftig jaar geleden bij elkaar.

Werk

Willem moest van zijn vader, omdat hij niet verder wilde leren, direct na de lagere school aan het werk. Na enkele baantjes van korte duur trok hij de stoute schoenen aan en ging met enkele vrienden naar Rotterdam om aan te monsteren bij de grote vaart. Na aangemonsterd te zijn als ketelbinkie werkte hij zich via diverse maatschappijen op tot stoker/olieman. Anja bracht Willem nadat hij zich netjes had ingeschreven in het café een drankje en zo leerden zij elkaar kennen. Na de kennismaking ging Willem niet meer naar zee maar ging in een koper en tin fabriek werken waar hij zich opwerkte tot bedrijfsleider. Na even thuis gezeten te hebben werkte hij tot drie maanden voor zijn pensioen bij een standbouwer. Anja werkte mee in de bediening van het café/restaurant van haar ouders. Later sprong zij nog bij tijdens bruiloften die in de zaal bij het café werden gehouden. Ook heeft zij geruime tijd diverse poetsadressen gehad.

Hobby’s

Voetballen zowel op het veld als in de zaal met het team van de buurtvereniging in Driebergen deed Willem jaren. Al 25 jaar gaat hij wekelijks naar Driebergen om daar twee uurtjes te volleyballen met bekenden. Samen gingen zij jarenlang met de caravan op vakantie totdat fysieke ongemakken hier een einde aan maakte. “Nu gaan we zo nu en dan lekker een paar dagen weg” laat Anja weten.

Feest

“Afgelopen zondag hebben we met een select gezelschap en familie een receptie gehouden” vertelt Willem. De twee dochters met de drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen waren ook van de partij. Vanmiddag ging burgemeester Poppens langs om het gouden bruidspaar te feliciteren. Namens het gemeentebestuur overhandigde hij het traditionele gewaarmerkte kopie van de trouwakte.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha