Wijk bij Duurstede, 28 augustus 2018. Vanmiddag ging burgemeester Poppens langs bij Lies en Arie Schuurman om ze namens het gemeentebestuur te feliciteren met hun zestigste trouwdag.

Gezellig

Net voor de burgemeester arriveerden de kinderen bij het diamanten paar. Lies en Arie zijn de trotse ouders, grootouders en overgrootouders van vier kinderen, tien kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Al snel kwam de koffie met gebak op tafel en ontstonden overal in de woonkamer en op het balkon gezellige gesprekken. “We moeten het een beetje rustiger aan doen maar we tellen onze zegeningen” laat de tweeëntachtig jarige Lies weten. “Met het klimmen van de jaren komen zo links en rechts kleine fysieke problemen”. Arie gaat na wat ongemakken er nog regelmatig op de fiets op uit en kan je nog op diverse plaatsen in de stad tegenkomen.

Zingen

Uit de tijd dat het stel samen zong hebben ze door uitwisseling tussen zangkoren leuke contacten overgehouden in Italië. Jarenlang gingen zij daarom naar het land op vakantie soms met het hele gezin. Nu zingt alleen Arie nog bij het Holland-koor waarvoor hij één keer in de maand repeteert. Plannen voor de toekomst zijn er ook. Samen met de kinderen wil het stel nog een Rijnreis maken als het allemaal op elkaar kan worden afgestemd. Het wordt moeilijk om met de auto of het vliegtuig met elkaar op vakantie te gaan. “Hartstikke leuk lijkt me zo een Rijnreis om te doen. We doen gelukkig als gezin heel veel dingen samen ” vertelt Lies opgetogen.

Feest

“Het feest wordt niet zo groot als 10 jaar geleden” zegt Lies. “Alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen die kunnen komen en we hebben wat vrienden en familie uitgenodigd”. Voordat de familie naar het feest vertrok overhandigde Poppens het diamanten paar namens het gemeentebestuur een mooie bos bloemen. Een gewaarmerkt kopie van de trouwakte hebben zij 10 jaar geleden bij hun gouden huwelijk jubileum van de vorige burgemeester ontvangen.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha