Langbroek, 20 april 2018. Ruim vier jaar wonen de uit Utrecht afkomstige Mieke en Boele Panhuis-van de Kamp naar volle tevredenheid aan het Prinsenplein in Langbroek.

Overvecht

Na vele jaren op verschillende plaatsen en als laatste in de wijk Overvecht in Utrecht te hebben gewoond wilden Mieke en Boele in verband met de fysieke omstandigheden verhuizen naar een appartement. Op de vraag van Mieke aan Boele of hij wist waar Langbroek lag was het antwoord: “Ergens tussen Doorn en Wijk bij Duurstede”. Een bezoekje met de auto aan Langbroek bracht een beter inzicht. Toen zij vervolgens ook nog met de bovenbuurvrouw de hun toegewezen woning konden ruilen werd het besluit om te verhuizen genomen.”We genieten van de jonge mensen om ons heen en van de buitenspelende kinderen van het kinderdagverblijf. Ik ga regelmatig op het balkon staan kijken wat ze allemaal doen” laat Mieke weten.

Dansen

Toen bij de laatste dans bij dansschool Jansen Boele alleen dreigde over te blijven trok hij de stoute schoenen aan en vroeg Mieke ten dans. Boele verhaalt: “Jammer dat ze om 23.00 uur na het sluiten van de dansschool werd opgehaald door haar vader. Ik was zo in gedachten bij Mieke dat ik vergat bij het wegrijden op mijn Zundapp dat het slot er nog op zat. Mieke en haar vader konden er hartelijk om lachen”. Deze eerste dans was de start voor de relatie die zij nu bekroond zien met hun gouden jubileum.

Gemeentehuis

Mieke en Boele trouwden in het gemeentehuis van Utrecht en kregen 2 dochters en 1 zoon en zijn de opa en oma van 3 kleinkinderen. Mieke werkte 32 jaar in de pastorie van de Augustinuskerk in Utrecht. Boele werkte in de beveiliging. Boele: “Ik heb 10 jaar op Hoog Catherijne gewerkt en kan er een boek over schrijven wat daar allemaal gebeurde”. De laatste 12 jaar werkte Boele bij Mercedes-Benz. “Een prima tijd. Ik kreeg regelmatig een nieuwe mercedes mee om in te rijden. Hartstikke mooi en dan naar huis om de vrouw op te halen om een stuk te rijden, prachtig”.

Feestweek

“Ik hoef geen gebak heb er al genoeg van gehad” liet Boele Mieke weten toen zij het gebak aan de gasten ronddeelde. Mieke verduidelijkt lachend: “Ik was afgelopen dinsdag jarig vandaar hij heeft er al genoeg van gehad”. Dubbele felicitaties dus. Binnenkort wordt het feest voor het bereiken van deze mijlpaal gevierd met de familie. Burgemeester Poppens kwam vanmorgen langs in Langbroek om een gewaarmerkt kopie van de trouwakte te overhandigen en het gouden paar namens het gemeentebestuur te feliciteren met het bereiken van dit heugelijke feit.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha