Wijk bij Duurstede, 25 september 2021. Wil jij je ook fitter, vrolijker en minder gestrest voelen? Dan is Healthy Moves iets voor jou!

Wat is Healthy Moves?

Healthy Moves is een beweegprogramma van twaalf weken voor jongeren waarbij door te sporten (hardlopen en kickboksen), ontspanning (Yoga en Pilates) en goede voeding de lichamelijke en geestelijke conditie wordt verbeterd. Door het samen trainen kom je lekkerder in je vel te zitten en krijg je meer energie. De focus ligt op lekker sporten en plezier en niet op competitie en het voeren van gesprekken. Ervaring met hardlopen, kickboksen, Yoga of Pilates is niet nodig om aan het programma mee te kunnen doen.

Voor wie?

Healthy Moves is voor jongeren die lekkerder in hun vel willen zitten en die door middel van sporten en goede voeding meer energie en balans willen krijgen. Healthy Moves is een groepsactiviteit waaraan maximaal 10 jongeren meedoen. Ouders worden ook bij het programma betrokken.

Hoe werkt het?

Healthy Moves start na je aanmelding met een kennismakingsgesprek en een inspanningstest zodat we samen jouw beginsituatie kunnen bepalen. We bespreken jouw motivatie, doelen en conditieniveau. Samen met maximaal tien andere jongeren sport je twaalf weken lang, drie keer in de week, onder begeleiding van een sportinstructeur en een buurtsportcoach. Voor jou en je ouder(s) wordt er ook een informatiebijeenkomst georganiseerd. Twee keer in de week krijg je hardlooptraining (Runningtherapie), om de drie weken yoga of Pilates les (dan één keer hardlopen) en één keer per week kickbokstraining. Naast het sporten is individuele coaching en advies over voeding onderdeel van het programma. Halverwege het traject vindt er een tussenevaluatie plaats en na de twaalf weken volgt er een eindevaluatie. Zes weken na afloop is er een bijeenkomst om te bespreken hoe het gaat en of er nog ondersteuning wenselijk is. Wil je na het programma verder sporten? We kijken graag samen met jou wat bij je past.

Wanneer?

  • Hardlooptraining :woensdag en vrijdag van 16.30-17.30 uur
  • Kickboksen: maandag van 16.30-17.30 uur
  • Yoga/Pilates: Woensdag (om de drie weken) van 16.30-17.30 uur
  • In de schoolvakanties vervallen de trainingen

Waar?

  • DE LOOPTRAINING: in het Kasteelpark in Wijk bij Duurstede
  • DE KICKBOKSTRAINING: in de dojo of buiten op het sportpark Mariënhoeve in Wijk bij Duurstede
  • DE YOGA/PILATES LES : bij Daily-Fit in Wijk bij Duurstede

Periode?

Healthy Moves start op maandag 25 oktober en eindig top vrijdag 28 januari 2022

Kosten?

€ 50

Door wie?

De hardlooptrainingen worden gegeven door Tobias Wijnmaalen (hardlooptherapeut, -instructeur en buurtsportcoach van Stichting Wijksport) en Luc Bernard (assistent looptrainer en buurtsportcoach van Stichting Wijksport). Het kickboksen wordt gegeven door Nina van Dalum (sportinstructeur, kickbokstrainer en Europees kickbokskampioen) van René Sports en Fit4All. (Sport) voedingsadviezen worden gegeven door diëtist Carlien Harms (ex-topsporter en expert op het gebied van voeding). en leefstijl). Inspanningsfysiologie, stress en burn-out zijn de specialismen van David Bouwmeester (fysiotherapeut en eigenaar van Fit4All). YOGA EN PILATES wordt gegeven de door docenten van Daily-Fit. (SPORT)VOEDINGSADVIEZEN worden gegeven door diëtist CARLIEN HARMS (ex-topsporter en expert op het gebied van voeding en leefstijl).

Meer weten en aanmelden?

Kijk op https://www.stichtingwijksport.nl/project/healthy-moves/ of neem contact op met Tobias Wijnmaalen: tel. 06 - 17 41 35 17 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha