Wijk bij Duurstede, 10 mei 2021. Kan je schoolkind wel wat hulp bij het leren gebruiken? Sinds begin dit jaar kan dat in ‘De Wijkse Huiswerkkamer’: een nieuw adres voor fysieke huiswerkbegeleiding en individuele bijlessen, face to face aan de grote huiswerktafel. Zeker in de huidige tijd, is dat geen overbodige luxe.

Kids en tieners

‘De Wijkse Huiswerkkamer’ richt zich op leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs (mavo, havo, vwo-onderbouw). De vakken lopen uiteen van taal en rekenen tot grammatica Nederlands, Frans, Duits en Engels, wiskunde en (bedrijfs-)economie. Voor huiswerkbegeleiding is er plaats voor max. drie leerlingen aan de grote huiswerktafel. De bijlessen gebeuren één op één. Opstarten in corona-tijd is een extra uitdaging. Gelukkig is er door de versoepelingen wat meer ruimte. Voor tieners van 13 jaar en ouder geldt nu: 2 kinderen per dag in ‘De Wijkse Huiswerkkamer’. Voor jongere kinderen geldt die beperking niet.

Waarom niet online?

Zijn online bijlessen dan geen optie? Daar heeft Frances een uitgesproken mening over. “Communicatie is een mix van verbaal, vocaal en visueel. De lichaamstaal zegt soms meer dan woorden. Zit een kind tegenover je aan tafel, dan zie je hoe hij/zij reageert. Is hij/zij nog gefocust? Online is die feedback aanzienlijk beperkt. Bovendien komt je kind in ‘De Wijkse Huiswerkkamer’ in een andere, rustige omgeving terecht. Even weg van huis, van het beeldscherm … Dat zal je kind goed doen.”

Wie helpt je kind?

Frances van der Steen van De Wijkse Huiswerkkamer‘De Wijkse Huiswerkkamer’ is een nieuw initiatief van Frances van der Steen. Als freelance journaliste & copywriter heeft ze altijd veel over internationale meubelbeurzen geschreven, voor vakbladen, diverse organisaties en bedrijven. Toen sloeg corona toe. Een deel van haar schrijfwerk viel opeens weg. Dus hoe kun je van een nood een deugd maken? “Waar liggen mijn ambities en capaciteiten nog meer, naast teksten schrijven? Op een dag stond er een buurjongetje op de stoep. “Kun jij me helpen met Frans? En misschien ook bij … “ Dat was een gelukkig toeval! Ik kan kinderen helpen met huiswerk.” Familie, vrienden en kennissen weten daar alles van. Ze juichen deze stap dan ook toe: “eindelijk maakt ze er serieus werk van.” Als tweede bedrijfsactiviteit heeft Frances begin dit jaar ‘De Wijkse Huiswerkkamer’ opgericht: bijlessen en huiswerkbegeleiding aan de grote tafel in de woonkamer. De eerste lessen (inclusief 5-sterren review!) zijn een feit. ‘’Als een kind de lesstof opeens wel snapt. Dat opgeluchte, stralende gezicht… Dat geeft enorm veel voldoening!’’ Besluit Frances.

‘De Wijkse Huiswerkkamer’ is tijdens werkdagen en zondagmiddag geopend — uiteraard op afspraak.

Meer informatie:

De Wijkse Huiswerkkamer
Radboutstraat 15
3962 DB Wijk bij Duurstede
tel. 06 536 77 38
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://hswrk-wbd.nl

QR huiswerkbegeleiding

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha