Wijk bij Duurstede, 24 juni 2021. Het Vikingschip ligt deze zomer in de stadshaven van Wijk bij Duurstede. Het Vikingschip krijgt daar een mooie plek, waar het schip goed zichtbaar is. Stichting Vikingschip en ’t Schippershuys Havenbeheer BV hebben hier in afstemming met de gemeente goede afspraken over gemaakt.

Het Vikingschip zal daar in ieder geval liggen van 1 juli tot 1 oktober. Na die tijd wordt bekeken wat de effecten zijn op de haven, waar het gaat om bezoekersaantallen, parkeerdruk en andere praktische zaken. Aan de hand van de dan opgedane ervaring wordt bekeken hoe verder. Op dit moment ligt het schip nog in de jachthaven De Lunenburg.

“We zijn blij dat we in goed overleg met de betrokken partijen een mooie ligplaats voor het Vikingschip hebben gevonden. In de afgelopen jaren hebben er veel vrijwilligers hard gewerkt aan dit mooie schip. Het is een fantastisch project, waar we heel trots op zijn. Het schip sluit prachtig aan bij het verhaal van Dorestad. Ik verwacht dat heel veel inwoners en ook toeristen een boottochtje met dit schip zullen gaan maken,” aldus wethouder Wil Kosterman.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha