Wijk bij Duurstede, 15 april 2019. De vijfde editie van de Koningsspelen op vrijdag 12 april was een succes! Ruim 1000 kinderen van 10 scholen uit de groepen 4 t/m 8 in de gemeente Wijk bij Duurstede zijn in beweging geweest. De activiteiten vonden plaats op het unieke sportpak Mariënhoeve waar 22 sportaanbieders (met 49 activiteiten) hun gevarieerd sport- en beweegprogramma gaven. De organisatie van de Koningsspelen wordt ieder jaar door de buurtsportcoaches van Stichting Wijksport georganiseerd.

Samenwerking met aanbieders

Volgens buurtsportcoach Giel-Jan Wittenberg is het fantastisch om zoveel kinderen tegelijk in beweging te zien en hen (met 6 clinics van ieder 25 minuten) een afwisselend programma aan te bieden, maar het is ook ieder jaar weer een uitdaging om voldoende activiteiten te organiseren. We hebben een goede samenwerking met het sportcollege van ROC Midden Nederland. De opleiding levert ieder jaar studenten die verschillende sport activiteiten geven. Ook met de lokale sportaanbieders is het contact erg goed en zijn zij bereid om hun activiteit tijdens het evenement te promoten. Dit jaar heeft cultuurcoach Bo Hendriksen voor het eerst een culturele activiteit ‘bewegingstheater’ verzorgd en zo hebben een aantal scholen ook zelf een activiteit aangeboden om alle kinderen voldoende te kunnen laten bewegen. Zonder deze samenwerking is het niet mogelijk om een Koningsspelen met zoveel kinderen op sportpark Mariënhoeve neer te zetten.

Opening door wethouder sport

Wethouder sport Willem Joustra opende de Koningsspelen en gaf aan dat het belangrijk is dat ieder kind kan sporten en erachter komt welke sport bij hem/haar past en dat de Koningsspelen een belangrijk evenement is dat hier in Wijk bij Duurstede aan bijdraagt.

Koningsdans

Onder leiding van Merel van der Brugge van dansschool MBition hebben de kinderen tijdens de opening het nieuwe Koningsspelen lied: ‘Pasapas’ gedanst.

Meer informatie

Met vragen of voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Giel-Jan Wittenberg van Stichting Wijksport, telefoonnummer 06 33 56 70 36 of e-mailadres via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha