Wijk bij Duurstede, 15 april 2019. In de gehele gemeente Wijk bij Duurstede hebben op 4 april 2019 leerlingen van groep 7 aan het landelijk schriftelijk verkeersexamen van VVN (Veilig Verkeer Nederland) meegedaan. Na correctie van de examens en de herkansing bleek dat alle leerlingen waren geslaagd. Er was dit jaar geen enkele leerling met 0 fouten in het schriftelijk examen. Dit jaar was er voor het eerst de mogelijkheid om het examen digitaal te doen. Er waren 2 scholen, De Regenboog en de Horn die het examen op deze manier hebben uitgevoerd. Helaas liep door de enorme aanmelding dit even fout bij de landelijke server. Uiteindelijk hebben alle leerlingen het examen kunnen afleggen.

Praktijkexamen

Op dinsdag 9 april vond het praktijkexamen in de kern van Wijk plaats. Daar fietsten 190 kinderen een rood of een blauw parcours. Langs dit parcours waren 6 controleposten. Na het tellen van de fouten bleek dat 1 leerling gezakt was. Alle andere leerlingen waren geslaagd. Van alle leerlingen waren er 4 kandidaten die voor zowel het theorie gedeelte 1 fout hadden gemaakt en foutloos het praktijk examen hadden afgelegd.

Cothen en Langbroek

In Cothen en Langbroek fietsten op 11 april 61 kinderen uit deze plaatsen het praktijk examen. De route gaat vanuit beide plaatsen over een zelfde parcours door zowel Langbroek als Cothen. Een leerling moest opgeven in verband met een defecte fiets. Hij mag volgend jaar weer een poging wagen. Ook in Cothen en Langbroek was geen leerling die foutloos het examen heeft afgelegd.

Vrijwilligers

VVN dankt alle vrijwilligers die de controleposten hebben bemand en mee hebben geholpen met het nakijken van het theorie examen. Ook dank aan de scholen en de gemeente Wijk bij Duurstede voor hun medewerking zodat wij dit weer succesvol hebben kunnen organiseren. Veilig Verkeer Nederland afdeling Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha