Wijk bij Duurstede, 13 december 2017. Op 17 november jongstleden waren Mies en Adriaan Van Olphen-Van Mervenne 50 jaar getrouwd. Vanwege hun verblijf in het buitenland ging burgemeester Poppens vanmorgen langs om het gouden paar namens de gemeente te feliciteren.

Verrassing

Een vragende blik vanmorgen aan de voordeur bij het gouden bruidspaar. De jongste dochter had stiekem geregeld dat er even werd stilstaan bij deze bijzondere mijlpaal. Nadat twee vriendinnen en de burgemeester binnenkwamen werd duidelijk waarom de blij verraste Mies en Adriaan deze morgen verzocht werden thuis te blijven.

Rotterdam

De in Indië geboren Mies en de in Bloemendaal geboren Adriaan leerden elkaar kennen op het Montessori Lyceum in Rotterdam. Na het doorlopen van de school en het studeren trouwden zij op een prachtige novemberdag in de Arminius Kerk en vestigden zij zich in Rotterdam.

Werk

Voor het werk van Adriaan in het UMC in Utrecht verhuisde het gezin naar Wijk bij Duurstede. Voor het werk als hoofd van de Zorggroep Cochleaire Implantatie, waar hij zich actief en leidend inzette voor medische oplossingen voor doven en slechthorenden werd hij op 3 april 2014 koninklijk onderscheiden. Adriaan kijkt met veel plezier terug op zijn loopbaan. “Ik vind het jammer dat op mijn 65ste het arbeidscontract werd beëindigd. Ik had graag nog willen doorwerken” laat Adriaan weten. Mies werkte vele jaren als spraak/taaltherapeut/logopediste in ondermeer haar eigen praktijk.

Gezin en vrije tijd

Het stel heeft twee dochters en Mies en Adriaan zijn de opa en oma van vier kleinkinderen. Sportiviteit loopt als een rode draad door het leven van het gezin. In de studententijd werd er onder andere geroeid en gezeild. Hockey werd door de leden van het gezin in verschillende plaatsen gespeeld. Ook werd er gezongen in het koor C-kwadraat. Terwijl de hockey spelende dochter in haar jeugd in Amerongen een wedstrijd speelde trainde Mies de kleinsten. Het stel bracht wanneer het kon al veel tijd door in hun huis op de Azoren. Dit is na het stoppen van het werkzame leven steeds meer geworden. Toch willen beiden Wijk niet missen en zijn erg blij met het lokale theater en andere culturele activiteiten. Burgemeester Poppens kwam vanmorgen op de koffie om het paar namens de gemeente feliciteren en overhandigde traditiegetrouw een gewaarmerkt kopie van de trouwakte.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha