Wijk bij Duurstede, 22 november 2017. Gisteren was het 50 jaar geleden dat Coby en Theo Hijman-Maijenburg in het Stadhuis van Utrecht in het huwelijk traden. Vanmiddag ging burgemeester Poppens langs om het gouden paar te feliciteren. Namens de gemeente overhandigde Poppens als cadeau een gewaarmerkt kopie van hun trouwakte.

van Gend en Loos

Coby en Theo leerden elkaar kennen toen zij respectievelijk 17 en 16 jaar oud waren tijdens dansles in Woerden. Zij trouwden op 21 november 1967 in het gemeentehuis in Utrecht. Op 19 april 1968 werd het huwelijk ingezegend in de RK in Kamerik. Theo werkte als chauffeur voor van Gend en Loos. Het dagelijkse rumoer in de stad verstoorde het slapen op de dag voor de veel nachtdiensten draaiende Theo. Ze kregen via de werkgever de mogelijkheid om te verhuizen. Theo: “Nieuwegein werd aangeboden maar dat vonden wij niets”. Ook mochten zij in Wijk bij Duurstede gaan kijken en daar was het direct raak. Na gewerkt te hebben als buschauffeur en bij drukkerij Hentenaar eindigde zijn werkzame leven in de WAO ivm rugklachten. Theo en Coby kregen twee kinderen en zijn de trotse opa en oma van vier kleinkinderen. Coby organiseerde voor de RK-kerk gezinsvieringen en hielp geruime tijd bij de voorbereidingen op de eerste communie.

Vrije tijd

Beiden maakte de fusie van de lokale voetbalverenigingen mee. Samen deden zij geruime tijd vrijwilligerswerk bij CDW. Theo was lange tijd bestuurder bij de siervogel vereniging. Coby was geruime tijd gastvrouw in het E&E en puzzelt nog graag. Samen houden zij erg van kamperen en gaan dan ook wanneer het even kan naar hun seizoenplaats op de camping. Nadat voor de liefhebbers appelgebak, gemaakt door bewoners van Bartimeushage, was geserveerd en Poppens het cadeau had overhandigd was het gezelligheid uurtje ten einde.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha