Wijk bij Duurstede, 30 augustus 2017. Op 3 augustus vijftig jaar geleden beloofden Marie-Louise en Coos elkaar eeuwige trouw. Vanmorgen ging burgemeester Tjapko Poppens langs om het echtpaar te feliciteren met deze mijlpaal. Traditiegetrouw overhandigde Poppens namens de gemeente een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte.

Den Haag

De Haagse Marie-Louise en de Voorschotense Coos gingen na hun trouwen wonen in een Hofje in Den Haag. Toen na vijf jaar hun werkgever, Kodak, verhuisde volgde het echtpaar hun werkgever naar Odijk. Marie-Louise werkte op de debiteurenadministratie en Coos hield zich bezig met klantenservice. Na ruim een jaar huren in Odijk kocht het stel een koophuis in Wijk bij Duurstede. De jongste van het echtpaar was net 8 dagen oud toen er naar Wijk werd verhuisd. ”Coos moest door de snelle oplevering van het huis de vloerbedekking onder het kraambed vandaan halen” laat Marie-Louise lachend weten.

VUT

Marie-Louise startte samen met nog enkele andere in 1974 een peuterspeelzaal in de Muntstraat. Nadat ze daar uit het bestuur stapte rolde ze in het bestuur van de basisschool waar haar dochter en zoon heen gingen. Vanuit het thuiswerken voor verschillende opdrachtgevers vond Marie-Louise via het uitzendbureau een vaste baan op de ICT afdeling van een pensioenverstrekker waar ze ruim 22 jaar werkte. “Toen de gelegenheid zich voordeed om vervroegd uit te treden heb ik dat met beide handen aangegrepen. Ik gun dat iedereen” laat Coos weten. Coos heeft de “vrije tijd” om verschillende manieren ingevuld. Het project “de Krommerijnder” heeft hij recent afgesloten nu het bijna volledig afgerond is. In september is de officiële opening van de aanlegsteiger en het laatste item van het project afgerond. “Als het af is moet je het overdragen” weet Coos. Nu steekt hij onder andere nog veel tijd in “Het Wijks Literatuurfonds” en “Wijk toen Wijk nu”. Marie-Louise doet als vrijwilliger de administratie voor het lokale 75+ netwerk.

Feest

Een feest geven ze niet dat hebben ze tien jaar geleden gevierd op kasteel Duurstede. “Als grote verrassing had Coos toen geregeld dat ons huwelijk voor de 2 de keer werd voltrokken” vertelt Marie-Louise. Om deze bijzondere mijlpaal te vieren gaat het gouden bruidspaar binnenkort met het hele gezin naar Euro-Disney.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha