Wijk bij Duurstede, 4 mei 2017. Gerda en Adriaan van Dijk zijn geboren ‘Waikse’ en trouwden vijftig jaar geleden op 5 mei in het gemeentehuis van Amerongen.

Autorijles

Adriaan volgde autorijles bij Gerard van der Linden uit toen de Muntstraat. Gerda werkte bij van der Linden en het duo maakte kennis toen Gerda de benzinetank van Adriaan zijn lesauto vol gooide. De definitieve vonk sloeg tussen het stel echt over tijdens de carnaval.

Wonen

Na hun trouwen ging het paar in het Klooster wonen. “We hadden geen kraan of afvoer in onze woonruimte en moesten water halen op de gang” vertelde Gerda. Lachend vervolgd ze: “De woonruimte was zo hoog dat er maar 2 banen behang uit een rol gingen”. Na enkele jaren verhuisde het gezin in 1973 naar de Steenstraat. Nadat de eerste flats waren gesloopt en de nieuwe waren opgetrokken verhuisde het stel van naar de nieuwbouw. Ze konden ook nog weer terug naar hun ‘oude locatie’ als ze niet konden wennen. “Ik mis alleen de drukte bij het gemeentehuis wat ik vanuit de keuken kon volgen. Maar ik woon hier nu prima” vertelde Adriaan.

Werken

Adriaan werkte tot zijn trouwen bij zijn ouders op de boerderij. Het boerenbedrijf bracht onvoldoende op om twee gezinnen te onderhouden. Adriaan ging bij de gebroeders van Rooijen werken en verhuisde in zijn werkzame leven met overnames mee en bleef tot zijn vroegpensioen daar werken. Hij volgde allerlei opleidingen om uiteindelijk als kabelmonteur te stoppen. Gerda werkte in de huishouding en voedde de twee dochters op. Inmiddels zijn ze de trotse opa en oma van vier kleinkinderen.

Hobby’s

Gerda is een ‘bezige bij’ en haakte, puzzelde en schilderde onder andere in haar vrije tijd. Nu vindt zij het leuk om daar waar nodig voor ouderen te zorgen door boodschappen te halen of klusjes te doen die nodig zijn.
Adriaan was een fanatiek voetballer wat hij tot zijn 58ste jaar volhield. Nu loopt hij nog graag een rondje door Wijk om overal een praatje te maken. Ook doet hij zo nu en dan nog wat kleine klusjes voor bekenden. ‘Ik wil vooral niets meer moeten’ lachte Adriaan. Binnenkort viert het gouden paar met familie, vrienden en bekenden deze mijlpaal. Loco burgemeester Kosterman kwam vanmorgen namens de gemeente het stel feliciteren en overhandigde traditiegetrouw een gewaarmerkt kopie van de trouwakte.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha