Wijk bij Duurstede, 27 december 2018. "Vijftig jaar geleden zag het er buiten heel anders uit er lag een pak sneeuw" vertelde Marijke Willems van Galen vanmiddag toen locoburgemeester Wil Kosterman haar en haar echtgenoot Wim kwam feliciteren met hun jubileum. Kosterman overhandigde namens het gemeentebestuur aan het Gouden Bruidspaar het traditionele cadeau, een gewaarmerkte kopie van hun trouwakte.

Eerste kennismaking

Wim zijn favoriete sport was voetbal. Hij speelde eerst bij “Dorestad” later bij SVW en uiteindelijk bij SVF in Cothen. Bij SVW leerde het stel elkaar kennen. Marijke stond samen met een vriendin achter de bar in de kantine en verzorgde de thee in de pauzes van de wedstrijden. Tijdens verschillende voetbalfeestjes leerden zij elkaar beter kennen en zo werden de eerste stappen in de relatie gezet.

Urgentie voor een woning

“Op 11 december wisten we nog niet dat we gingen trouwen” vertelde Wim vanmiddag. Op een verjaardag hoorde Marijke van familie dat wanneer ze zouden trouwen ze een urgentieverklaring konden krijgen voor een woning. Na een kort overleg op de slaapkamer bij de jarige was de nuchtere reactie van Wim “Ik vind het best”. “Gelukkig zat de kerst ertussen zodat er drie zondagen waren waarop in de RK-kerk vanaf de kansel het trouwen kon worden afgeroepen” legde Marijke uit. In ruim twee weken werd alles voor het huwelijk georganiseerd en na ruim twee weken trouwden zijn in het gemeentehuis en in de kerk. In maart 1969, drie maanden na het trouwen, kreeg zij hun eerste woning toegewezen in de nieuwbouw flat aan de Dirk Fockstraat. In de flat bleven zij acht jaar wonen om vervolgens nog twee keer binnen Wijk te verhuizen.

Werk en hobby’s

Wim werkte als kabelaar/grondwerker bij verschillende bazen. Marijke had verschillende baantjes totdat de kinderen zich aandienden. Het stel kreeg twee zonen en inmiddels is het gezin uitgebreid met een schoondochter en twee kleindochters. Wim bleef bij SVF voetballen totdat hij op 38 jarige leeftijd de voetbalschoenen in de wilgen hing. Samen reizen zij veel en tijdens de vakanties fotografeert Marijke veel. “Ik vergeet de tijd wanneer we terug zijn en ik de fotoboeken in elkaar zet” lacht Marijke. Ook heeft Marijke geruime tijd geturnd wat ze erg leuk vond.

Wandelen

Na een ingrijpende gebeurtenis in hun leven moest Wim om te revalideren en de conditie weer op te bouwen elke dag wandelen. Het wandelen hebben ze daarna tot een dagelijkse bezigheid omgevormd om fit te blijven. “Ja ook tijdens de vakanties maken we lange wandelingen over de stranden” laat Marijke weten. Marijke en Wim kan je dan ook regelmatig tegenkomen wanneer zij hun dagelijkse rondje van vijf kilometer door de stad maken.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha