Wijk bij Duurstede, 20 december 2018. Thea en Henk woonden beiden op de Zandweg toen zij elkaar op jonge leeftijd leerden kennen. “We waren bijna buren” vertelde Thea vanmiddag. Na hun huwelijk kochten zij de eerste woning, hoe toepasselijk, op de Zandweg.

Werken en gezin

Op negentienjarige leeftijd trouwden de twee “echte” Wijkse en werden de trouwfoto’s gemaakt bij Kasteel Duurstede. De mooie zwart/wit trouwfoto met het kasteelpark op de achtergrond ging vanmiddag nog even van hand tot hand. Thea werkte na het huwelijk totdat zij in verwachting raakte bij de Nederlandse Spoorwegen op de zogenaamde typekamer. In zijn werkzame leven was Henk stoffeerder bij verschillende werkgevers. Toen op de Nieuweweg casco woningen werden gebouwd besloten Thea en Henk daar een woning te kopen en te verhuizen. “We wonen hier nu 42 jaar naar volle tevredenheid en gaan zolang het kan niet meer weg” laat Thea lachend weten. Het stel kreeg twee zonen en hebben één kleinkind. Medische ongemakken zorgen ervoor dat Henk op 57 jarige leeftijd werd afgekeurd. Thea ging weer aan de slag en deed 35 jaar huishoudelijk werk bij basisschool “Het Palet”. “Ik heb het er erg naar mijn zin gehad en kreeg een prachtig afscheid toen ik met pensioen ging”. Buiten de zorg voor haar man volgt Thea digitaal veel lokale nieuwtje binnen de gemeente op verschillende websites en is een trouw volgster van ditiswijk.

Belastingvoordeel

Het aantal jubilerende bruidsparen aan het einde van het jaar, waar de redactie door de gemeente op werd geattendeerd, ligt opvallend hoger dan in voorgaande maanden. Toen dit vanmiddag ter sprake kwam reageerde Thea spontaan: “Dat komt door het belastingvoordeel wat wij toen kregen”. “Als je toch van elkaar houdt wat maakt een paar maanden eerder trouwen dan uit”. Het bewijs is er met het behalen van deze mijlpaal. Om deze bijzonder mijlpaal niet ongemerkt voorbij te laten gaan ging burgemeester Poppens vanmiddag langs bij het gouden paar om het stel amens het gemeente bestuur te feliciteren. Het traditionele cadeau, een gewaarmerkte kopie van het 50 jaar oude 'boterbriefje', werd door Poppens aan het echtpaar overhandigd.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha