Wijk bij Duurstede, 8 november 2018. In het voormalig Nederlands Nieuw Guinea leerden Jenny (6 jaar) en Rein (8 jaar) elkaar kennen. Een tweede ontmoeting vond in 1964 in Vlaardingen plaats toen Rein bij de familie van Jenny op bezoek kwam.

Verkering

Bij een tweede bezoek in 1966 was drie maal scheepsrecht. Enkele weken na deze ontmoeting kregen de twee verkering. De als marinier werkzaam zijnde Rein kreeg kort voor de zomervakantie te horen dat hij voor 18 maanden naar Aruba werd uitgezonden. Het stel besloot daarom zich in augustus van dat jaar te verloven. Het contact met thuis bestond in die tijd uit brieven schrijven en maandelijks een gesprek via een slechte telefoonverbinding van vijf minuten.

Getrouwd

In maart 1968 kwam Rein naar huis en op 8 november trouwde het stel. Door perikelen bij de woningtoewijzing die niet goed verliepen ging het stel eerst inwonen bij de ouders van Rein. In het jaar erop werd in de verkregen woning in Rotterdam de eerste zoon geboren. Vervolgens werd het huwelijk door het werk van Rein een aaneenschakeling van verhuizingen. In Driebergen werd de tweede zoon geboren. De opvoeding van de kinderen kwam bijna alleen op de schouder van Jenny neer. Dit ontlokte de oudste zoon wel eens de uitspraak wanneer opvoeding ter sprake komt: “Zeg maar niks pa je was nooit thuis je kwam alleen maar even logeren”. Na verhuizingen, waarbij Jenny steeds de spin in het web was, naar Engeland en diverse keren Curacao streek het paar na de pensionering van Rein in 1998 definitief in Wijk neer.

Hobby en zorg

Samen draait het stel de hand niet om voor een klus bij familie wanneer dit nodig is. Zorg voor de ouders is er ook steeds geweest. Zo werd er voor de moeder van Rein twee wekelijks gezorgd en is dezelfde zorg er nu voor de vader van Jenny. Jenny haalt veel plezier uit het sporten wat zij elke week twee keer doet. Ook de koffieochtenden met vriendinnen vindt zij erg fijn. Rein wandelt veel en loopt nog jaarlijks de vierdaagse. Verder is hij penningmeester van een identiteitsgroep van oud collega's.

Felicitaties

Burgemeester Poppens kwam traditiegetrouw het Gouden Bruidspaar feliciteren namens het gemeentebestuur. Als cadeau ontvingen Jenny en Rein een gewaarmerkte kopie uit Vlaardingen van hun trouwakte.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha