Wijk bij Duurstede, 21 augustus 2018. Annie en Kees Hubert-Huisman vieren vandaag dat zij 60 jaar geleden in Utrecht in het huwelijk traden. Vanmiddag ging Loco-burgemeester Joustra op bezoek om het diamanten paar namens het gemeentebestuur met deze mijlpaal te feliciteren.

Utrecht

Annie verhuisde voor de groentezaak van haar ouders vanuit Den Haag eerst naar Hollandsche Rading en toen naar Utrecht. In Utrecht kwam zij op een verjaardag die werd gevierd bij de kerkelijk jeugdvereniging Kees tegen.

Knipoog

“Het is begonnen met een simpele knipoog” vertelt Kees blij. “En ze knipoogde nog terug ook”. Kees was die avond lopend naar het feest gekomen, Annie op de fiets. Samen, Kees achterop, reed Annie die avond naar haar huis. “We wisselden ook wel hoor dat ik fietste” vertelt Kees lachend. Een periode van verkering en verloving van 5 jaar begint.

Inwonen

Nadat de broer van Annie was afgestudeerd en een betrekking elders kreeg kwam er ruimte vrij in het ouderlijk huis en konden Annie en Kees gaan inwonen en trouwen. Zij trouwden voor de kerk in Utrecht. Zesentwintig jaar geleden verhuisde het stel naar Wijk. “Het is hier zo fijn wonen. We hebben heerlijke buren, zow gezellig” vertelt Annie.

Werk

Kees begon als magazijnbediende bij de PTT en vervolgde en verbeterde zijn carriëre door in de avonduren te studeren. Uiteindelijk werd hij chef-postkamer bij de PTT/KPN. Na het afronden van de MULO ging Annie werken bij Jamin. Ze kwam erachter dat zorgen haar toch beter lag en startte de opleiding tot verpleegkundige. De studie maakte zij niet af en ging aan het werk als verpleeghulp in het AZU. Hier was zij een tijdje intern en dat leverde de nodige leuke verhalen, tot hilariteit van de aanwezige dochters, op wanneer Kees op bezoek kwam en te laat weer vertrok. Het hek rond het ziekenhuis was dan door de portier gesloten met een klimpartij tot gevolg.

Gezin

Annie en Kees kregen drie dochters en een zoon en zijn inmiddels de trotse grootouders en overgrootouders van acht klein- en drie- achterkleinkinderen. Als hobby zingen Annie en Kees nu nog bij het koor “Samen op weg” in de Grote Kerk. Het zingen sluit mooi aan bij hun geliefde vakantiebestemming Italië waar zij kennissen hebben die ook zingen bij lokale koren.

Felicitaties

Tien jaar geleden kreeg het toen gouden bruidspaar van toenmalig burgemeester Swillens al het traditionele cadeau, een gewaarmerkte kopie van de trouwakte, overhandigd. Vanmiddag ging Loco-burgemeester Joustra met een bos bloemen op bezoek om het diamanten paar namens het gemeentebestuur met deze mijlpaal te feliciteren.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha