Wijk bij Duurstede, 19 september 2019. In oktober start het leercentrum stichting Binding computerlessen voor senioren die nog geen kennis van de computer/tablet hebben. Helemaal vanaf het begin van het vertrouwd raken met de computer tot uiteindelijk het gebruik thuis. Het leercentrum bestaat uit senioren vrijwilligers die het leuk vinden om hun leeftijdsgenoten computervaardig te maken.

Plezier

Tijdens de lessen gaat u merken dat iedereen kan leren werken met een computer of tablet. Voor de vrijwilligers is het ook van belang dat de deelnemers leren plezier te beleven tijdens de lessen en de voordelen van het computeren. Hoe leuk is het als u met uw kennissen of (klein)kinderen online contact kunt leggen. U bent dan makkelijker te bereiken en kunt uw berichten versturen en lezen wanneer het u het best schikt. Ook de ervaren computer gebruikers hebben het ooit moeten leren. Het aanbod voor de starter zijn de computerlessen: Digitaal vaardig (start maandagochtend 14 oktober) en de cursus Apple Ipad (start dinsdagochtend 8 oktober).

Maak de stap

De senioren die u voorgingen begin dit jaar vertelden ons ‘het prettig te vinden eerst uitleg te krijgen tijdens de lessen en dan vervolgens zelf de stap te maken. Uiteraard is de vrijwillige assistent in uw buurt, zodat de onzekerheid minder wordt. Je leert gewoon op de knopjes te drukken, en ook hoe je het dan oplost als dat niet werkt. De twee groepen die u voorgingen vonden dat ze veel aandacht kregen voor hun vragen, en vonden de sfeer tijdens de lessen ook gezellig’. Beide groepen wilden graag een terugkom ochtend, waarin ze elkaar weer gingen ontmoeten en ook nog even de vergeten vragen konden stellen over het computeren.

WijkHelpt

Wilt u weten voor welke cursus u zich het best op kunt geven, belt u dan met WijkHelpt op de maandag- en donderdagochtenden op telefoonnummer (0343-)572000. Mocht u niet in de gelegenheid zijn op die momenten belt u dan met Stichting Binding, telefoonnummer (0343-)473075. Uw naam en telefoonnummer worden genoteerd, en dan zal een vrijwilliger van het Leercentrum contact met u opnemen en bespreken welke computerles het best bij u past. Wilt u van tevoren persoonlijk contact komt u dan naar Het Digitaal Café. Deze is elke woensdagmiddag om 13.30 tot 15.00 uur in de oneven weken, locatie Openbare Bibliotheek (gemeentehuis), Karel de Grotestraat 30, 3962 CL te Wijk bij Duurstede. De eerstvolgende keer is woensdagmiddag 25 september 2019. U bent van harte welkom.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha