Wijk bij Duurstede, 5 juli 2020. Om 13.28 uur vanmiddag werd de brandweer gealarmeerd voor een zolderbrand in een tussenwoning op de Lothariusstraat. De bewoners hadden de woning voor aankomst van de brandweer verlaten. De binnenbrand was snel onder controle.

Tankautospuit

De eerste tankautospuit was binnen enkele minuten onderweg en was gezien de afstand vanaf de kazerne snel ter plaatse. Brandweermannen spoedden zich met een hoge drukslang naar de zolder van de woning. Binnen enkele minuten gingen de ramen op zolder open en werd door met een nevel door het open raam naar buiten te spuiten de eerste rook uit de woning verdreven. In de tussentijd arriveerde het bosbrandbestrijdingvoertuig en de ladderwagen van de Utrechtse Heuvelrug bij het incident. Beiden hoefden niet te worden ingezet. De oorzaak van de brand is volgens de persvoorlichter van de VRU onbekend. Stichting Salvage ondersteunt de bewoners met het afwikkelen van de gevolgen van de brand.

Extra water

Terwijl de politie met linten de toestromende belangstellenden op afstand hield tuigde de brandweer nog een extra watervoorziening op. Vanaf het Dorestadplantsoen werd vanuit een brandput extra watertoevoer naar de tankautospuit opgezet. Meer foto's zijn te zien in het fotoarchief.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha