Wijk bij Duurstede, 23 februari 2020. Op de Klipper werd vanavond net voor 23.00 uur een zolderbrand gemeld aan 112. Er was geen doorslag van de brand maar wel waterschade bij de naastgelegen woningen.

In veiligheid

Bij aankomst van de politie was de bewoner van de woning reeds buiten. Buren die ook waren gewaarschuwd keken op enige afstand wat er ging gebeuren. Toen duidelijk werd dat er meer brandweerauto’s kwamen verplaatsten buren hun auto’s vanaf de oprit naar een veiliger plaats en maakten zo meer ruimte voor de brandweer.

Opschaling

De brand op zolder werd aangevallen met twee hogedrukstralen. Buiten werd de tankautospuit aangesloten op een brandput om gegarandeerd te zijn van een constante watertoevoer. Acht minuten na de eerste melding werd de brand opgeschaald en werd een tweede tankautospuit, Cothen/Langbroek, opgeroepen. Meer brandweer was nodig om overslag naar naast gelegen woningen te voorkomen. Door het snelle ingrijpen werd de brand niet uitslaand en bleef beperkt tot de zolder. Door het vuur verzakte het dak wel en begonnen dakpannen naar beneden te schuiven. Na het doven van de vlammen werd het dakraam geopend om de vele rook te laten ontsnappen.

Afhandeling

Na ongeveer twintig minuten werd het sein brandmeester gegeven en was overslag van de brand naar naastgelegen woningen voorkomen. Tot na middernacht was de brandweer bezig met nacontrole van losse dakpannen en eventuele smeulend resten in het dak. Stichting Salvage staat de bewoner bij voor afhandeling van de schade. Meer foto's zijn te zien in het fotoarchief.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha