[UPDATE] Wijk bij Duurstede, 31 december 2019. Vanmiddag rond 16.00 uur ging de inhoud van de plasticcontainer op de Dukdalf en vlak voor 23.00 uur aan de Dirk Fockstraat in rook op.

Geblust

De gealarmeerde brandweer doofde met enkele gerichte stralen water vanuit de tankautospuit de vlammen in de container aan de Dukdalf. De vrijkomende grote hoeveelheden rook ging op in de laaghangende mist. Tegen 23.00 uur herhaalde zich dit hele gebeuren aan de Dirk Fockstraat.

Melding in app

In de loop van de avond schakelde de meldkamers landelijk, ivm de grote aantallen oproepen, over van meldingen via P2000 naar "Melding in app brandweerkazerne" waardoor de pers de uitrukken van de hulpdiensten niet meer kon volgen. Ruim na middennacht, toen het aantal oproepen fors was gedaald, werd weer teruggeschakeld naar meldingen via P2000.

Nieuwjaarsdag

Het eerste brandje waarvan de redactie verslag doet in het nieuwe jaar komt van de Karolingersweg. Op nieuwjaarsdag werd de brandweer rond 16.45 uur naar de afvalcontainers bij winkelcentrum de Heul gedirigeerd. Via de afvalklep werd vanuit de tankautospuit een grote hoeveelheid water de container ingespoten. Grote rookwolken waren het gevolg. Na nog wat vuil buiten de container te hebben afgeblust konden de mannen weer terug naar de kazerne. Meer foto's van de drie brandjes zijn te zien op onze Facebookpagina.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha