Wijk bij Duurstede, 13 augustus 2018. Hulpdiensten werden vanmorgen om 11.32 uur gealarmeerd voor een melding woningbrand aan de Plantsoensteeg. ”Het ging om een brand in de aangebouwde schuur van de woning” liet de persvoorlichter van de VRU desgevraagd weten.

Glazenwassers

Glazenwassers die vlakbij aan het werk waren rolden vanuit de auto een waterslang uit om de brand te blussen. Zij maakten bij het horen van de aanrijdende brandweer snel plaats. De brandweerwagen werd opgesteld op de Klooster Leuterstraat. Na het uitrollen van de hogedrukslang werd de brandweerauto aangesloten op een waterput om wanneer nodig voldoende watertoevoer te hebben. De straat werd direct door de politie afgesloten voor het autoverkeer.

Achterzijde

Aan de achterzijde van de woning bij de schuur steeg rook op en was roetschade waarneembaar. Om 11.50 uur werd de ladderwagen van de Utrechtse Heuvelrug opgeroepen, deze is voorzien van een grote ventilator, om de woning te luchten. De in eerste instantie vermiste kat werd gezond overgedragen aan de bewoners. Meer foto's en een videoimpressie zijn te zien op onze Facebook pagina.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha