Wijk bij Duurstede, 28 februari 2018. Afgelopen maandag was er een bijzondere oefenavond bij de brandweer post Wijk bij Duurstede. Anton Miltenburg, brandweer vrijwilliger in hart en nieren, heeft aangegeven na jaren lange inzet voor de bevolking van Wijk bij Duurstede te stoppen met de brandweer en zich in april niet meer te laten keuren.

Nieuwe generatie

Anton is inmiddels over de 60 en vindt dat het tijd is dat de nieuwe generatie het over moet nemen. Zijn collega's vonden dat Anton nog een speciale oefening mee moest maken en organiseerde een bijzondere oefening, dit geheel onverwacht voor Anton die dacht dat ze eind maart wel wat zouden uit halen.

de Kronkel

Tijdens de inzet in het oude pand De kronkel was een middelbrand georganiseerd, hierbij moest Anton naast zijn eigen gezin ook nog een koe redden. Anton had in dit pand zelf als veehouder nooit een koe verwacht, maar die was wel aanwezig en Anton heeft deze veilig en liefdevol naar buiten gebracht. Op 8 december tijdens de jaarlijkse korpsavond neemt Anton definitief afscheid. Meer foto's vand deze bijzondere oefenavond zijn te zien in het fotoarchief.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha