Wijk bij Duurstede, 14 februari 2021. Net als elders in het land ligt ook de blues in Wijk bij Duurstede al een jaar lang vrijwel stil. Géén drukbezochte festivals, géén uitpuilende cafés en géén tot de nok toe gevuld theater. Maar ondanks al deze tegenslagen zaten we niet bij de pakken neer. Onder het motto ‘Als het kan, dan doen we het!’ begonnen we met een LP van de maand, organiseerden we een fotowedstrijd, ontvingen alle Calypso- bezoekers een mooie CD, hadden we zes uitverkochte mini-concerten, draaiden een mooie Bluesfilm en konden zo toch nog een paar honderd bluesfans blij maken.

Livestream

Een heel nieuwe activiteit is dat nu ook de blues via livestreaming thuis kan worden gebracht. Een samenwerking met een groot aantal andere Nederlandse bluesclubs, muziekfestivals en poppodia. De eerste streaming is met de Dave Warmerdam Band. Een jonge, mooie en veelbelo-vende band, die in januari 2020 het Wijkse bluesjaar opende met een spetterend optreden in theater Calypso. Hoewel de stress van het stilzitten en niet kunnen knallen op het podium ze naar de strot vloog besloten ze daar niet aan toe te geven. Midden in Coronatijd maakten ze nieuwe nummers, kozen ze voor een nieuwe naam, werd de band uitgebreid tot een XL-uitvoering en namen ze een full-concert van 2,5 uur op video op. Zaterdag 27 februari van 20.30 tot 23.00 uur is dit concert te zien via een livestream. Lekker thuis genieten van een avondje blues van topkwaliteit! Een aanrader voor de liefhebbers van bands als Joe Bonamassa, Te-deschi Trucks Band, Beth Hart, Teskey Brothers, DeWolff, Waylon, Joss Stone, Jefferson Airpla-ne, Fleetwood Mac en Marcus King. BluesinWijk is één van de aanbieders van deze livestream. Het ‘kijkgeld’ is €15,- en de tickets daarvoor zijn te bestellen via www.bluesinwijk.nl. De tickets blij-ven 48 uur na streaming geldig.

Harlem Lake

HARLEM LAKE is hun nieuwe naam. De basis bestaat uit de vijf jonge muzikanten uit de Dave Warmerdam Band, voor deze speciale gelegenheid uitgebreid tot een 12-persoonsformatie met zangeressen, een driekoppige blazerssectie, percussie en tweede gitarist. Je kunt een krachtige show verwachten met een energie die je normaal enkel op de hoofdpodia van grote festivals tegenkomt. Zangeres Janne Timmer blaast iedereen weg met haar soulvolle stem vol power, Sonny Ray vult haar haar aan op de gitaar en Dave Warmerdam, het brein achter de arrangementen en muzikaal steunpilaar op het podium, op de toetsen. De muziek die zij maken is oprecht, gelaagd en diepgaand, maar ook heerlijk om helemaal los op te gaan. De roots van de band liggen in de bluesmuziek maar door de invloeden van bands als Joe Bonamassa en Tedeschi-Trucks is hun geluid verbreed tot een stevige bluesrock sound met een vleugje soul. In 2019 wonnen zij de Dutch Blues Challenge, begin 2020 stonden zij in de halve finale van de International Blues Challenge in Memphis en in mei vertegenwoordigen zij Nederland bij de Europese Blues Challenge in Polen. In Memphis werden ze gespot door de Amerikaanse bluesgitarist Walter Trout en in september staan ze in zijn voorprogramma in onder andere Paradiso en 013.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha